8 tipů pro hru se Stapelstein Inside

Stejně jako všechny produkty značky Stapelstein, jsou i menší kameny Inside multifunkčními elementy, které zvou k volné hře. Načerpejte inspiraci pro první setkání s kameny Inside a zapojte je do svého každodenního rodinného života.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Třídění a organizování

Na první pohled poměrně nezajímavá aktivita pro nás dospělé. Ihned si vzpomeneme na organizování přihrádek v kuchyni nebo různé organizéry do dětského pokoje. Ale pro děti mají tyto dvě aktivity úplně jiné grády. Jsou nejen zábavné, ale dávají jim určitou míru jistoty, protože vše má své místo. 

 

Přiřazujte různé drobné předměty a hračky, jako například lego kostky, dřevěné kostky, korálky, barevné pastelky, nebo jakékoli jiné duhové materiály – a to podle barvy nebo velikosti.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Malý sochař

Kreativní hlavičky se zde mohou vyřádit, protože možnosti snad nikdy nekončí. Postavte sochu klidně i v životní velikosti. Objevujte rovnováhu elementů. Zkombinujte je s klasickými kameny a před vašima očima vyroste nevídaný fantaskní svět.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Senzorické hrátky

Objevování světy za pomoci smyslů mají děti zakódované ve své DNA. Materiály jako jsou fazole (pozor na malé ochutnávače, syrové fazole jsou po pozření jedovaté, bezpečné senzorické materiály najdete TADY), čočka, cizrna nebo vodní perly uchvátí nejen zrak, ale i sluch a hmat. 

 

Díky různým velikostem elementů Inside lze přelévání nebo přesypávání ještě více obměňovat. Kolik středních elementů Inside je zapotřebí pro naplnění jednoho klasického balančního kamene? Prozkoumejte to společně.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Matrjoška

Kameny Inside představují mj. i zábavný způsob, jak prozkoumat známý princip vrstvení matrjošky. Zejména malé děti si zamilují rozkládání jednotlivých vrstev, objevování, schovávání předmětů a jejich objevování. 

 

Trénujte s nimi paměť a schovejte do nich například kuličky, mušle, skřítky nebo malé zvířecí figurky. Rozšířením o klasický balanční kámen, nebo zakoupením vyletněné sady 6+2, vytvoříte dodatečnou vrstvu na vnější straně pro další objevování.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Balancování

Díky různým velikostem a vypouknutí jednotlivých elementů Inside dostávají dětská chodidla, která jsou tak často postihována různými deformitami a plochonožím, rozmanité podněty při pohybových a balančních hrách. Chcete-li opičím drahám dodat další dynamiku, použijte i balanční desku nebo otočte kameny kloboučkem dolů.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Vodní hudba

Stejně jako klasické balanční kameny a desky jsou i kameny Inside vhodné pro vodní hrátky ve vaně, v bazénu, na koupališti nebo u moře. Různé velikosti kamenů zprostředkují různé zvukové vjemy, když se položí na hladinu a zabubnujete na něj. Zaposlouchejte se do vodní orchestru i vy.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Barvy, počty, množství

Kolik sypkého materiálu (nebo naopak kolik vody) se vejde do nejmenšího a kolik do největšího elementu? Objevujte svět čísel a barev hravou formou, díky které si děti informace zapamatují rychleji a díky vizualizaci je jen tak nezapomenou.

Tipy pro hru se stapelstein inside

Vkládání do sebe

Kameny Inside, jejichž vrstvy do sebe zapadají jako vrsty matrjošky, jsou perfektní pro skládání nejen na sebe, ale i do sebe. Sada šesti kusů také umožňuje žonglování s barvami. Vyzkoušejte balanční věž a obměňujte ji skládáním kulatých a zvlněných stran na sebe.

 
Zpět do obchodu