6 situací, kdy Time Timer pomáhá dětem doma

Čas je abstraktní pojem a vizuální časovač Time Timer tento pojem zhmotňují a zviditelňují. Dospělí i děti se díky viditelnému plynutí času snáze soustředí a předvídají přechody, což umožňuje všem ovládnout čas.

 

Originální časomíra Time Timer byla vytvořena, aby pomohla dětem lépe pochopit čas. K tomuto cíli směřuje každý detail, počínaje pohybem výseče ve směru hodinových ručiček (pro usnadnění výuky určování času), tichým chodem a volitelným zvoněním. 

 

Vzhledem k tomu, že mnoho rodičů pracuje z domova, nebo se po práci věnuje dalším důležitým povinnostem a zároveň se stará o malé děti, přinášíme sedm tipů, které jim v tomto období pomohou.

 Vizuální časovač Time Timer pro nastavení času u obrazovky

1 Čas na hraní / u obrazovky

 

Časovač je skvělým nástrojem pro nastavení počátečních a koncových bodů různých aktivit, ať už jde o povzbuzení dítěte, aby po určitou dobu zkoušelo něco, v čem si nemusí být jisté, nebo o užitečný přechodný bod: „Až časovač vyprší, je čas přejít k další aktivitě.“

 

2 Sdílení

 

Pro rodiče více dětí může být časovač záchranou při usnadnění střídání u oblíbených činností, kde se děti učí dělit, ať už jde o oblíbenou hru, hračku nebo společný čas u obrazovky. Děti, které si samy nastaví časovač Time Timer, se cítí být více samostatné a zodpovědné za nakládání se svým časem. 

 

3 Čas na jídlo

 

Dětem, které jedí pomalu, může časovač pomoci zjistit, kolik času zbývá do snědení celého jídla před odchodem do školky, kdy je čas pomoci s úklidem, nebo kdy je možné přesunout se ke hraní.

 

4 Čas na odpočinek

 

Vizuální časovač běží tak tiše, že neruší spící děti. Malé děti v postýlkách vidí, jak dlouho ještě potřebují odpočívat, než budou moci vstát, aniž by na vás musely volat. Všechny modely časovače Time Timer mají možnost vypnout zvukový signál na konci, takže můžete mít tichý konec časování, abyste děti mohli šetrně vzbudit, nebo pokud máte děti, které podřimují kratší nebo delší dobu. 

 

5 Čas na spánek

 

Po pohádce a přitulení nastavte časovač času např. na 15 minut samostatného čtení nebo prohlížení obrázkových knížek. Nejenže tak děti budou v jasně viditelném kontaktu s časem, ale zasejete v nich semínko budoucího knihomola.

 

Hlasitost zvukového signálu na konci můžete vypnout a jen postavit na viditelné místo, abyste měli zvukové upozornění, že je čas zhasnout, aniž by se ozval rušivý budík.

 

6 Nerušený čas pro vás

 

Rodiče mohou časovač využít také k vytvoření nepřerušeného času na práci, vyřízení jiných povinností nebo na odpočinek! Časovač Time Timer můžete nastavit na 15 minut, půl hodiny nebo na jakoukoli dobu přiměřenou věku, aby děti věděly, že s rodičem nemohou mluvit, dokud červená nezmizí - samozřejmě pokud se nejedná o skutečnou nouzi! Rodiče vědí, jak dlouho se musí soustředit, a děti vědí, za jak dlouho bude jejich rodič k dispozici, i když ještě neumějí určit čas.

 

Rodiče o časovači Time Timer

 

„Nyní, když řeknu, že už máme jen 30 minut, můj syn jde, vezme Time Timer a sám si ho nastaví. Přechody mezi jednotlivými aktivitami jsou pro nás jednodušší, s menším napětím.“ Maminka Paola

 

„Moje pětiletá vnučka svůj Time Timer absolutně miluje. Používá ho pravidelně při čištění zubů, přípravě do školky, když se někam jde a když si nastavuje čas na hraní.“ Dědeček Dave

 

„Vizuální výzva, kterou časovač poskytuje, je úžasná! Nejenže je to skvělé pro mé děti, aby sledovaly svůj čas, ale pomáhá mi to vidět s odstupem, kolik času mají.“ Maminka Peggy

 

Hedvábné předplatné - 1 měsíc

Time Timer Pocket

- cestovní verze - s ochranným zaklapnutelným sklíčkem - ideální pro malé nenechavé ručičky, které si tak s časovačem nemohou hrát
Hedvábné předplatné - 1 měsíc

Time Timer Mod

domácí edice - barevná výseč - barevné provedení časovače bez silikonu (lze dokoupit samostatně)
Hedvábné předplatné - 1 měsíc

Time Timer Mod

- klasická verze s červenou výsečí - silikon součástí balení (šedý, duhový) - možnost dokoupit další barvy silikonů

 

Volně přeloženo na základě článku na stránkách výrobce timetimer.com, Šárka Kremzow, MA

Zpět do obchodu